Reparaţii, service şi întreţinere frigidere şi combine frigorifice

Reparaţii frigider, reparaţii combine frigorifice

Întreţinerea unui frigider este relativ simplă în comparaţie cu alte aparate electrocasnice. Curăţarea periodică a canalului de scurgere, spălarea tăviţei colectoare de pe motor, igienizarea la interior cu substanţe specifice. Congelatorul trebuie dezgheţat la cel mult 6 luni sau mai des dacă gheaţa depăşeşte 5 milimetrii. Dezgheţarea trebuie efectuată în mod natural, adică prin deconectarea de la priză şi fără cuţit sau alte obiecte ascuţite pentru desprinderea bucăţilor de gheaţă. Dacă apar mirosuri neplăcute, puteţi pune o mână de fân în interior (înr-un castron), pentru reâmprospătare.
Oferim servicii de calitate pentru reparaţii şi întreţinere frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, vitrine frigorifice, etc.
Intervenţii rapide, personal calificat, piese de schimb originale. Înlocuim motoare, termostate, relee, bondaj vaporizator unde este cazul.

Întreţinerea frigiderului

Pentru a evita apariţia problemelor şi desigur, pentru păstrarea igienei, se recomandă ca o dată la 6 luni, frigiderul să fie dezgheţat – prin scoaterea din priză a aparatului – şi curăţat. Înainte de efectuarea oricărei operaţiuni de curăţare, asiguraţi-vă că alimentarea la curent a aparatului a fost oprită, pentru a elimina riscul electrocutării. Pentru curăţarea sa pe interior nu se recomandă folosirea substanţelor din comerţ, astfel că acestea pot fi toxice. Se recomandă scoaterea tuturor alimentelor şi ulterior dezgheţarea.
Dacă nu puteţi scăpa de un miros neplăcut, puteţi folosi o soluţie din oţet de mere diluat cu apă, şi să frecaţi pereţii interiori ai frigiderului.
Pentru curăţarea exteriorului, există produse speciale, care pot fi folosite fără nicio grijă. Desigur, şi curăţenia de sub aparat este un aspect important.
Se recomandă respectarea acestor reguli de igienă, în acest fel puteţi prelungi durata de viaţă a aparatului, economisind astfel bani pe care i-aţi da altfel pe reparaţii – sau, în cele mai extreme cazuri, pe un alt aparat.
Totuşi, unele "probleme" pot fi rezolvate chiar de dumneavoastră. De exemplu, dacă lumina din interiorul frigiderului – sau chiar aparatul – nu funcţionează, s-ar putea să fie din vina sursei de alimentare (verificaţi starea prelungitorului). Dacă, ei bine, nu este din această cauză, este cazul să ne contactaţi.
Dacă observaţi că frigiderul nu mai răceşte aşa cum ar trebui, este posibil să existe o pierdere – sau o lipsă – de freon. În acest caz, trebuie chemat numaidecât un frigotehnist care să remedieze problema, atunci când există, şi să reîncarce cu freon.
Pentru o aerisire corectă a frigiderului, asiguraţi-vă că între aparat şi pereţi există o distanţă de minim 10 cm.


Mergi sus